Kako najbolje osvjetliti dječju sobu?

Pri osvjetljavanju dječje sobe treba voditi računa da za igru, hobije, učenje i čitanje treba mnogo svijetla. Promišljenim osvjetljenjem u dječjoj sobi možete utjecati na njihov senzorni razvoj i maštu, a odabirom kvalitetne svjetlosti čuvate njihov vid.
Kako najbolje osvjetliti dječju sobu?

RASVJETA U DJEČJOJ SOBI

Dječja soba zaslužuje više izvora svjetlosti. Tu je bitno globalno jako i kvalitetno osvjetljenje, kao i indirektna svjetlost koja potiče kreativnost, maštu i senzorni razvoj.

Jedno od iznimno dobrih rješenja za rasvjetu dječje sobe je rasvjeta na šinama koja se može usmjeriti na različita područja u sobi gdje je potrebna rasvjeta. Može se kao osnovno osvjetljenje postaviti i razigrana plafonjera kao i luster. Ukoliko imate knauf možete ugradnim lampama osigurati dobro osvjetljenje na točno unaprijed određene zone, a dekorativnim dječjim lampama dekorirati njihovo carstvo u njihovoj omiljenoj temi.

Poigrajte se i LED rasvjetom koja mijenja boje kako bi djeca mogla stvoriti različite ugođaje i upotpuniti svoju igru. Dekorirajte prostoriju i lava svjetiljkama koje djeluju zen i potiču senzorni razvoj kod djece.

Za glavno osvjetljenje kod manje djece interesantana je tematska rasvjeta sa motivima koje obožavaju poput aviona, balona, lopte, cvijetića ili pčelice... Dok kod školaraca sugeriramo nešto neutralno i jednostavno, a da zaista dobro svijetli, eventualno u nekoj bojici.

Također treba pripaziti da kod odabira rasvjetnih tijela ona budu otporna na udarce i padove, te sa što manje oštrih rubova, kako bi se djeca igrala bez straha od ozlijeda.

Nužne su i radne lampe nad stolom za pisanje zadaća kao i noćna lampica za čitanje kraj kreveta.

Što se tiće boje svjetlosti boje se odlučite za 4000K ili bijelu svjetlost, jer će na taj način soba biti korektnije osvjetljena. Lampe sa CCT tehnologijom gdje možete birati boju svjetlosti od 3000K-6500k super su opcija također, jer ćete njima omogućiti različite ugođaje u sobici.

Postavite li u dječjoj sobi promišljeno rasvjetu možete uvelike utjecati na poticanje njihova rasta i razvoja. Probudite svjetlom njihove senzore. Svjetlo je igra samo po sebi.

Možda je to i ona prostorija koja zaslužuje najbolje i najkvalitetnije osvjetljenje, jer dobar vid želimo svoj djeci.